מתכונים

גוואקמולי

אז איך מכינים גוואקמולי מושלם?

קודם כל צריך אבוקדו – אחד הפירות הכי טעימים שיש, הוא גם אחד הפירות שדורשים הכי הרבה סבלנות, יש הרבה זני אבוקדו, לרובם אותו הטעם, אנחנו ממליצים לקנות אבוקדו רק בעונה, אם תקנו לפני העונה האבוקדו יהיה קשה ומיד רקוב – מפני שאין בו מספיק אחוזי שומן.

אחרי שקניתם אבוקדו צריך בעיקר סבלנות. אפשר לשים בשקית נייר, אפשר ליד בננה, או ליד תפוח, אבל זה לא מאוד משנה. תמששו אותו מדי פעם, עד שתרגישו שהצוואר רך – אז הוא מוכן למאכל.

הסבלנות משתלמת!

אז אחרי שהשגתם אבוקדו מושלם, אפשר להכין גוואקמולי

מה צריך?

2-3 אבוקדו בשל (לוחצים על הצוואר ומרגישים שהוא רך)

רבע בצל בינוני

עגבנייה בינונית

כף לימון סחוט

רבע כפית מלח

איך להכין?

לקצוץ רבע בצל לקוביות, לחצות את העגבנייה ולהוציא ממנה את הגרעינים והנוזלים, לקצוץ דק.

לחצות את האבוקדו, להוציא את הגלעין, ובעזרת כף להפריד את הקליפה – אם יש סיבים או חלקים חומים לחתוך ולזרוק.

אנחנו טוחנים את האבוקדו במעבד מזון עם מלח ולימון (מרקם חלק), אם אתם מעדיפים מרקם גס למעוך עם מזלג.

לערבב את האבוקדו, העגבניות והבצל ולאכול מיד, עדיף עם נאצ׳וס

בתאבון!

מיני מוס גבינה

מה צריך?

מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ״ל)

מיכל שמנת חמוצה (200 מ״ל)

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

2 כפות סוכר

מעט מים

אפשר להוסיף גם גרידת לימון אם אוהבים

לקישוט – עוגיות פתי בר מרוסקות

איך להכין?

להקציף שמנת מתוקה לקצפת יציבה.

בקערה לערבב כדקה שמנת חמוצה, מעט מים, פודינג וניל וסוכר (אם רוצים גם גרידת לימון).

לקפל קצפת לתוך הקערה, עד שהתערובת אחידה.

לחלק לכוסות ולפזר פירורי עוגיות מעל.

בתאבון!